Sports Current Affairs 2013
This latest Sports current affairs 2013 Question and Answers can be useful for Railway (RRB)second stage examination as well as SSC Combined Higher secondary Level Examination![]() |
Sports Current Affairs 2013 |
Sports Current Affairs 2013
Grand Slam Tennis 2012
Event | Men’s Singles | Women’s Singles |
Australian Open | Novak Djokovic | Victoria Azarenka |
French Open | Rafael Nadal | Maria Sharapova |
Wimbledon | Roger Federer | Serena Williams |
US Open | Andy Murray | Serena Williams |
Grand Slam Tennis 2013
Event | Men’s Singles | Women’s Singles |
Australian Open | Novak Djokovic | Victoria Azarenka |
French Open | Rafael Nadal | Serena Williams |
Wimbledon | Andy Murray | Marion Bartoli |
US Open |
Cricket
ICC Champions Trophy (50 over) Winner: India
Man of the series ICC Champions Trophy: Shikar Dhawan
IPL 2013 Man of the series: Shane Watson
IPL 2013 Purple Cap (Most runs) Winner: Michael Hussey
IPL 2013 Orange Cap (Most Wickets) Winner: Dwayne Bravo
Man of the series ICC Champions Trophy: Shikar Dhawan
IPL 2013 Man of the series: Shane Watson
IPL 2013 Purple Cap (Most runs) Winner: Michael Hussey
IPL 2013 Orange Cap (Most Wickets) Winner: Dwayne Bravo
Here are the some important and latest Sports current affairs 2013 which is useful for competitive exams like RRB / TNPSC / SSC / UPSC and more
1} who got the gold medal in ISSF world cup in Korea on 5 April 2013?
Ans: Rahi srnobat
Ans: Rahi srnobat
2) Who won Asian Junior Chess Title on 6 April 2013?
Ans: Narayan Srinath.
3) Who won the 12th Asian Billiards Championship at Indore tennis Club, Indore on 7 April 2013?
Ans: Rupesh Shah
4) Who won the family circle cup tennis title on 7 April 2013?
Ans: Serena Williams
5) Which City of India would host the upcoming final of world Chess championship?
Ans: Chennai.
6) Who won the Chinese grand pix 2013?
Ans: Fernando Alonso
7) Who won the Bahrain grand prix title on 21 April 2013?
Ans: Sebastian vettel.
8) Who won the men’s single title at India open Super series badminton tournament on 28 April 2013?
Ans: Lee Chong wei
9) Who won the Barcelona open Tennis Title on 28 April 2013?
Ans: Rafael nadal
10) Who won the men’s national basketball championship title on 11 April 2013?
Ans: TamilNadu
11) Who won the Augusta 77th Masters Golf tournament on 14 April 2013?
Ans: Adam Scott
12) 27th edition of north-East games recently concluded at which venue?
Ans: imphal.
13) Who won the Monte Carlo Masters title on 21 April 2013?
Ans: Novak Djokovic
14)Which cricketer hit the fastest ever century in the history of cricket by reaching 100 in merely 30 balls during royal Challengers Bangalore- Pune Warrior IPL match on 23 April 2013?
Ans: Chris Gayle
15) Who won the Porsche tennis Grand Prix title on 28 April 2013?
Ans: Maria Sharapova
16) Which state has won 3rd Hockey India Junior Women National Championship on 1 May 2013?
Ans: Haryana
17) Who has been named Professional Footballers’ Association Player of the Year and Young Player of the Year?
Ans: Gareth Bale
18) Which Indian Women Badminton Player won the Women’s singles title at Malaysian Grand Prix Gold in Kuala Lumpur on 4 May 2013?
Ans: PV Sindhu
19) Who is the Pakistan’s top seeded player has won the Asian Squash individual championship for the first time in 14 years?
Ans: Aamir Atlas Khan
20) Who won the world snooker Championship title?
Ans: Ronnie O’Sulivan
21) Who won the Spanish Grand Prix Formula 1 on 12 May 2013 at Barcelona circuit?
Ans: Fernando Alonso
22) Serena Williams on 12 May 2013 won 50th title of her career after defeating Maria Sharapova in the finals. Which title was this?
Ans: Madrid Open
23) Which Country boxers won the FXTM International Limassol Boxing Cup held in Limassol, Cyprus on 19 May 2013?
Ans: India
24) Which country secured 2 silver and 7 Bronze and ended its journey in the 19th Commonwealth Table Tennis Championships held at New Delhi?
Ans: India
25) Where was the 19th Commonwealth Table Tennis Championships held recently which concluded on 10 May 2013?
Ans: New Delhi
26) Which Country boxers have created history by winning a record haul of 10 medals, including 4 Gold, in the International Boxing Cup held in Limassol, Cyprus?
Ans: India
27) Which franchisee team won the 2013 Indian Premier League (IPL), final of which was held on 26 May 2013 at Kolkata’s Eden Garden?
Ans: Mumbai Indians (MI)
28) Who is the Indian Cricketer Announced his retirement from Twenty20 cricket format after Mumbai Indians beat Chennai Super Kings in IPL6 Final?
Ans: Sachin Tendulkar
29) Which Team won the UEFA (Union of European Football Associations) Champions League 2013?
Ans: Bayern Munich
30) Which Indian city will host 20th Asian Athletics Championships, as announced on 30 May 2013?
Ans: Pune
0 comments:
Post a Comment